Reîncarcă-ți visurile

Reîncarcă-ți visurile

Când nu este nicio descoperire dumnezeiască, poporul este fără frâu… —Proverbe 29:18

Care este visul pe care Dumnezeu l-a pus în inima ta?

Nu te întreb dacă ai unul – știu deja că ai un vis, fiindcă Dumnezeu ne dă visuri tuturor.

Am văzut că oamenii fac tot felul de lucruri cu visurile lor. Unii oameni le îngroapă foarte adânc în inimă, pentru a se proteja de critica altora. Alții le ascund, ca să nu mai fie nevoiți să se gândească la ele. Și unii  renunță la visurile lor pentru că doare prea mult să le păstreze.

Dacă visul tău are nevoie de o reîncărcare, sunt două lucruri pe care vreau să le ții minte. În primul rând, trebuie să ai o viziune clară. Și în al doilea rând, trebuie să ai viziunea înaintea ta în orice clipă.

Dar a avea o viziune nu înseamnă că se va fi împlini imediat. Dumnezeu este interesat de procesul viziunii, deoarece el face parte din rezultatul final.

Apostolul Pavel a spus în Filipeni 4: 11-13 că el a învățat cum să fie mulțumit până în punctul în care nu a mai fost deranjat de starea în care se afla. Cu alte cuvinte, nu s-a întristat niciodată de situația în care era pe moment… întotdeauna aștepta cu nerăbdare să vadă unde va ajunge.

Aceasta înseamnă că și tu, asemenea lui Pavel, trebuie să găsești un echilibru între mulțumire și ambiție. Iată cheia: învață să te bucuri de locul în care te afli în drumul spre destinația ta.

Când ai un vis sau o viziune, trebuie să o păstrezi înaintea ta. Dacă te ajută, noteaz-o undeva. Și nu uita, Dumnezeu te va ajuta să trăiești visul pe care ți l-a dat, pas cu pas, câte o zi pe rând.


Rugaciune

Isuse, chiar dacă nu am mereu dispoziția necesară și viața mă îndeamnă să renunț, cred că Tu ai un plan pentru viața mea, și, mai mult decât să mă încred în circumstanțele prin care trec, aleg să mă încred în Tine, știind că mă ajuți să trăiesc visul pe care Tu mi l-ai dat.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon