Renunță la cenușă

Renunță la cenușă

„Să dau [consolare și bucurie] celor întristați din Sion, să le dau o cunună împărătească [un ornament frumos, o diademă sau o ghirlandă], în loc de cenușă, un untdelemn de bucurie, în locul plânsului, o haină de laudă, în locul unui duh mâhnit [împovărat, slăbit]…” (Isaia 61:3, Biblia amplificată)

O parte din procesul de restaurare ce are loc în viețile noastre constă în faptul că Dumnezeu ne dă frumusețe în schimbul cenușii. Însă, ca să se poată întâmpla acest lucru, noi trebuie să fim dispuși să Îi dăm Lui cenușa noastră.

Poate că, în trecut, ai fost rănit și acum păstrezi undeva la îndemână cenușa acelei răni. Din când în când, o scoți și deplângi acea rană din nou. În acest caz, să știi că te înțeleg, fiindcă am avut și eu o perioadă în viața mea în care făceam la fel.

Însă vreau să te încurajez să faci ce am făcut și eu și să renunți la acea cenușă, permițându-I vântului Duhului Sfânt să o împrăștie în așa fel încât să nu mai poată fi găsită. Aceasta este o nouă zi. Acum nu mai avem timp să jelim după cenușa trecutului. Viitorul tău nu are loc și pentru trecut.

Dumnezeu are și acum pentru tine același plan bun pe care l-a avut din clipa în care ai apărut pe această planetă. El nu S-a răzgândit niciodată și nici nu o va face vreodată. Din clipa în care dușmanul te-a rănit, Dumnezeu a pregătit în inima Sa restaurarea ființei tale. Să nu uiți că, pentru El, ești prețios, unic, iubit și special. E timpul să mergi mai departe!


Permite-I Duhului Sfânt să împrăștie cenușa, pe care să o înlocuiască apoi cu o cunună împărătească.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon