Roagă-te pentru orice și nu te teme de nimic

Roagă-te pentru orice și nu te teme de nimic

„Fiți tari și îmbărbătați-vă inima, toți cei ce nădăjduiți în Domnul!” (Psalmii 31:24)

Cu ceva timp în urmă, am simțit că Dumnezeu mi-a zis următoarele: „Roagă-te pentru orice și nu te teme de nimic.” În următoarele săptămâni, El mi-a arătat diferite lucruri cu privire la rugăciune și teamă. Multe dintre acestea aveau legătură cu mici zone prin care teama încerca să se strecoare în viața mea, cauzându-mi probleme. El mi-a arătat că, în fiecare caz, oricât de importantă sau de majoră, ori de mică și insignifiantă ar fi fost respectiva problemă, soluția era rugăciunea.

Uneori începem să ne temem fiindcă ne preocupă prea mult circumstanțele în care ne aflăm. Cu cât mai mult ne preocupăm de problemă în sine, cu atât mai mult ne temem. În schimb, putem alege să ne concentrăm atenția asupra lui Dumnezeu. El se poate ocupa de orice lucru cu care ne vom confrunta în viață.

Dumnezeu a promis să ne întărească, să ne facă mai rezistenți în fața greutăților, să ne ridice și să ne țină cu dreapta Sa biruitoare (Isaia 41:10). De asemenea, El ne poruncește să nu ne temem. Însă nu uita, El nu ne poruncește să nu simțim teama niciodată, ci să nu o lăsăm să ne controleze.

Domnul ne spune astăzi: „Nu te teme, Eu te voi ajuta.” Însă nu avem parte de ajutorul lui Dumnezeu până când nu dăm cărțile pe față, până când nu suntem destul de ascultători încât să pășim prin credință.


Nu da înapoi atunci când simți teama. Încrede-te în Domnul și mergi mai departe.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon