Rugăciunea aduce pace

Rugăciunea aduce pace

„Nu vă îngrijoraţi de nimic, ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri. Şi pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gândurile în Hristos Isus.” (Filipeni 4:6-7)

În acest pasaj, apostolul Pavel nu spune: „Roagă-te și îngrijoarează-te”. Dimpotrivă, el spune: „Roagă-te și nu te îngrijora de nimic”. De ce ni se spune să ne rugăm fără a ne îngrijora? Pentru că rugăciunea este modul prin care ne lăsăm grijile în Mâna Domnului. Rugăciunea deschide ușa ca Dumnezeu să lucreze în viața noastre și a celor de lângă noi.

Când diavolul încearcă să ne umple de îngrijorare, putem să îi întoarcem spatele și predăm acea povară lui Dumnezeu. Dar fiți atenți: dacă începem să ne rugăm pentru o anumită problemă, iar apoi continuăm să ne îngrijorăm în legătură cu ea, facem un amestec neproductiv. Rugăciunea și îngrijorarea nu pot co-exista, așa că dacă le amestecăm, nu rezolvăm nimic.

Rugăciunea este o armă a binelui; îngrijorarea este o armă a răului. Domnul mi-a arătat de ce mulți oameni nu au nicio putere spirituală: pentru că obiceiul bun al rugăciunii este anulat de obiceiul rău de îngrijorare.

Cât timp ne îngrijorăm arătăm că, de fapt, nu avem încredere totală în Dumnezeu. Doar prin încredere și siguranță în El putem intra în odihna Lui și ne putem bucura de acea pace care întrece orice pricepere.

Poți alege acum să lași toate grijile tale în Mâna Domnului și să începi să ai încredere în El, știind că va avea grijă de Tine.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon