Schimbă-ți modul de gândire

Schimbă-ți modul de gândire

… să vă prefaceţi prin înnoirea minţii voastre, ca să puteţi deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută şi desăvârşită. —Romani 12:2

Ați auzit vreodată expresia „e păcat să-ți irosești mintea”? Mințile noastre au o capacitate impresionantă, de a învăța, de a crea, de a gândi și de a crește și este o tragedie când nu le folosim la cel mai înalt potențial.

A existat un timp în viața mea când am îngăduit prea multor gânduri dăunătoare să îmi influențeze mintea – gânduri negative, chinuitoare, de vinovăție, neiertare, rușine și acuzare. Problema e că nu aveam habar că aș putea să îmi controlez gândurile sau să aleg gândurile pe care să mă concentrez ori pe care să le cred.

Nu mi-am dat seama că dacă gândeam ceva care nu era adevărat, aveam puterea să mă opresc. Nimeni nu mi-a spus că pot alege la ce să mă gândesc. Ți-a spus cineva vreodată asta? Dacă nu, atunci sunt aici pentru a-ți spune că nu trebuie să lași gândurile să te controleze. Poți alege să gândești și să te concentrezi asupra gândurilor lui Dumnezeu!

Romani 12:2 spune să-L lași pe Dumnezeu să te transforme… schimbând felul în care gândești. Dumnezeu vrea să te ajute să câștigi bătălia din mintea ta. Dar cum arată acest lucru la un nivel practic?

Iată ce a funcționat de nenumărate ori pentru mine și ceea ce știu că va funcționa și pentru tine: data viitoare când ai o luptă la nivelul minții, vreau să te oprești și să găsești ceva specific pentru care Îi poți mulțumi lui Dumnezeu. Spune-I cât de recunoscător ești pentru bunătatea Lui și pentru modul minunat în care ți-a binecuvântat viața. Pe măsură ce faci acest lucru cu consecvență, vei vedea că viața ta începe să se schimbe și lucrurile vor deveni tot mai bune.

Este speranța și rugăciunea mea că vei cunoaște puterea pe care Dumnezeu ți-a dat-o și că în fiecare zi  vei umbla în gândirea ta în plinătatea iubirii Sale pentru tine!


Rugăciune

Dumnezeule, doresc să experimentez puterea Ta în viața mea cea grea. Aleg să mă concentrez pe bunătatea și dragostea Ta pentru mine. Indiferent de gândurile negative care vin în calea mea, știu că Tu ești mai mare și mai bun.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon