Simplitatea harului

Simplitatea harului

„Prin harul lui Dumnezeu sunt ce sunt. Şi harul Lui faţă de mine n-a fost zadarnic, ba încă am lucrat mai mult decât toţi, totuşi nu eu, ci harul lui Dumnezeu, care este în mine.” (1 Corinteni 15:10)

Nimic nu este mai puternic decât harul lui Dumnezeu. Toate lucrurile din Biblie – mântuirea, umplerea cu Duhul Sfânt, apropierea de Dumnezeu, biruința – sunt bazate pe har. Fără har suntem nimic, nu avem nimic și nu putem face nimic.

Harul lui Dumnezeu nu este complicat sau greu de înțeles. Este atât de simplu, încât mulți dintre noi îi ratează înțelesul și ajung să își complice viețile fără rost. Eu am pățit asta.

Citind Cuvântul lui Dumnezeu, vedeam în mod constant nevoia imediată de schimbare în viața mea, dar nu știam că harul lui Dumnezeu este cel care produce acele schimbări. Nu știam cum să Îi permit Duhului Sfânt să mă umple și să lucreze în viața mea, așa că am încercat să mă schimb și să fac toate lucrurile prin puterile mele. Astfel, ajunsesem în culmea disperării și aveam mari probleme emoționale.

Însă atunci când am descoperit harul lui Dumnezeu, mi-am dat seama că puterea Sa îmi permite să fac cu ușurință lucrurile care erau imposibile înainte. Acest adevăr mi-a schimbat viața, și poate să ți-o schimbe și pe a ta.

Fă toate lucrurile din viața ta „prin har, prin credință”, și vei trăi în pace și bucurie.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon