Urmezi Duhului Sfânt sau emoțiilor tale?

Urmezi Duhului Sfânt sau emoțiilor tale?

Deci cei ce sunt pământeşti nu pot să placă lui Dumnezeu. – Romani 8:8

Eu vorbesc destul de mult despre nevoia de a urma Duhul Sfânt, nu emoțiile noastre. Însă, în primul rând, foarte mulți oameni nu înțeleg cum acționează emoțiile noastre.

Emoțiile sunt de domeniul sufletesc. Sufletul nostru este format din mintea, voința și emoțiile noastre – ne spune ce gândim, ce dorim și cum ne simțim. Din aceste trei arii ale sufletului sunt stârnite foarte repede simțurile noastre.

Cu alte cuvinte, înțelepciunea și discernământul Duhului Sfânt în duhul nostru, poate fi înecat foarte ușor de plânsul sau strigătul emoțiilor.

Biblia spune că a trăi o viață firească nu este plăcut lui Dumnezeu. Aceasta nu înseamnă că El nu ne iubește, ci înseamnă că nu este mulțumit de acest lucru și că nu acceptă un comportament firesc.

Totuși, când înțelegi cum operează emoțiile negative, le poți birui mai apoi. Sufletul nostru poate fi puternic, dar duhul poate fi și mai puternic, dacă îl întărim, petrecând timp în prezența lui Dumnezeu. Citește azi Cuvântul și întărește-ți astfel duhul, pentru biruință în lupta cu emoțiile.

Rugăciune

Doamne, nu doresc să las emoțiile să domine peste duhul meu. În timp ce petrec timp cu Tine și citesc din Cuvântul Tău, dă-mi puterea de care am nevoie pentru a fi condus de Duhul, nu de cum mă simt.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon