Vrei să te faci sănătos?

Vrei să te faci sănătos?

„Acolo se afla un om bolnav de treizeci şi opt de ani. Isus, când l-a văzut zăcând şi fiindcă ştia că este bolnav de multă vreme, i-a zis: ʽVrei să te faci sănătos?ʼ” (Ioan 5:6)

Nu-i așa că Isus i-a pus omului bolnav de treizeci și opt de ani o întrebare grozavă? Întrebarea: „Vrei să te faci sănătos?” este valabilă pentru fiecare dintre noi.

Știai că există oameni care nu vor să se însănătoșească? Vor numai să vorbească despre problema lor. Cu toții trebuie să ne întrebăm dacă chiar vrem să ne facem bine sau dacă problema pe care o avem ne-a devenit parte din identitate. Uneori, oamenii devin dependenți de ideea de a avea o problemă; acest lucru devine identitatea lor, le definește viața și determină fiecare lucru pe care îl gândesc, spun sau fac. Întreaga lor existență este centrată în jurul acelei probleme.

Dacă te confrunți de mult timp cu o neputință, Domnul vrea să știi că acest lucru nu trebuie să te definească. Vrea să te încrezi în El și să cooperezi cu El, pe măsură ce te conduce spre biruință, pas cu pas.

Oricare ar fi problema ta, Dumnezeu a promis că va avea grijă de tine și că îți va da înapoi tot ce a fost furat. Înfruntarea adevărului este cheia care deschide lanțurile care ne-au ținut legați.

Dumnezeu tânjește să te vadă devenind tot ceea ce El te-a pregătit să fii.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon