Bog govori skozi vrata priložnosti

Bog govori skozi vrata priložnosti

To govori Sveti, Resnični, On, ki ima Davidov ključ, ki odpira, in nihče ne zapre, in zapira, in nihče ne odpre. (Razodetje 3,7)

Včasih Bog govori tako, da odpre ali zapre vrata do nečesa, kar si želimo storiti. Pavel in Sila sta želela oznanjati evangelij in služiti ljudem v provinci Azije, a jima je Jezusov Duh to preprečil, zato sta potovala skozi Frigijo (gl. Apostolska dela 16,6–7). Ne vemo natančno, kako se je to zgodilo; možno je, da sta le izgubila notranji mir. Mislim, da sta dejansko poskušala iti v azijsko provinco, a ju je Bog nekako odvrnil od te namere.

Z Davom veva iz lastne izkušnje, da Bog lahko odpre vrata priložnosti, ki jih nihče ne more zapreti, lahko pa tudi zapre vrata, ki jih ne moremo odpreti. Molim, da Bog odpre le tista vrata, skozi katera On želi, da vstopim. Lahko povsem iskreno mislim, da je prav, če nekaj storim, v resnici pa bi bilo narobe; zato se zanašam na Boga, da zapre vrata, skozi katera nameravam vstopiti, če bi s tem v resnici naredila napako.

Leta in leta sem zapravila, ko sem poskušala izpeljati stvari, za katere sem si želela, da bi se zgodile. Posledično sem bila razočarana in nezadovoljna. Veliko bolj mirno in veselo je opraviti svoj del, potem pa samo zaupati Bogu, da odpre tista vrata, ki so skladna z Njegovim načrtom za moje življenje, in tesno zapre tista vrata, ki niso. Bog vas ljubi in lahko ste prepričani, da bo ob pravem času odprl prava vrata za vas.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Ne poskušajte delati na lastno pest. Zaupajte Bogu, da vam bo odprl prava vrata in zaprl napačna.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon