Božji pravični prijatelj

Božji pravični prijatelj

Kristusa, ki ni poznal greha, je zavoljo nas (v naše dobro) storil za greh, da bi mi v in po Njem lahko postali Božja pravičnost [odeti vanjo, bili v njej, bili dober zgled pravičnosti Boga]; [kar naj bi bili, sprejeti, priznani in v pravem odnosu z Njim zaradi Njegove dobrote]. (2 Korinčanom 5,21)

Ne morem si zamisliti ničesar mogočnejšega kot biti prijatelj/-ica Boga. Ničesar ne bi raje slišala kot Boga, ki reče: »Joyce Meyer je moja prijateljica.« Ne želim si, da bi rekel: »Joyce Meyer pozna vsa molitvena načela, na pamet zna ogromno svetopisemskih vrstic, zveni zelo prepričljivo, ko moli; v resnici pa me sploh ne pozna in nisva prava prijatelja.« Želim si, da Bog o meni razmišlja kot o svoji prijateljici, in prepričana sem, da tudi vi hrepenite po tem, da bi tudi o vas razmišljal enako. Zaradi Jezusa Kristusa imamo pravico, da se z Bogom prijetno počutimo, slišimo Njegov glas in pogumno prihajamo pred prestol milosti, ki nam bo neštetokrat v pravem trenutku pomagala izpolniti svoje potrebe in potrebe drugih (gl. Hebrejcem 4,16).

Najbolje, kar kadarkoli sploh lahko storite, je, da razvijate prijateljstvo z Bogom. Jezus vas je naredil pravične po krvi, ki jo je prelil na križu, zato ni nobenega razloga, da se ne bi približali Bogu tako pogumno in naravno, kot bi se svojemu najboljšemu prijatelju na zemlji. Zapomnite si, v prijateljstvo z Bogom je treba vlagati čas in energijo, da se razvija. Zapomnite pa si tudi, da ko se prijateljstvo poglablja, narašča tudi vaša sposobnost prepoznavanja Božjega glasu. Rastoče, živahno globoko osebno prijateljstvo z Bogom bo naravno vodilo do vse bolj učinkovitega sporazumevanja z Njim.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Potrudite se razviti vse globlje prijateljstvo z Bogom.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon