Potrebujemo Svetega Duha

Potrebujemo Svetega Duha

Milost (naklonjenost in duhovni blagoslov) Gospoda Jezusa Kristusa in ljubezen Boga in prisotnost ter občestvo (skupnost, udeležba in sodelovanje) v Svetem Duhu naj bo z vami vsemi. (2 Korinčanom 13,14)

Preden je Jezus umrl na križu, je nagovoril svoje učence in jih skušal pripraviti na življenje brez Njega. Povedal jim je, da bo, ko bo odšel od njih, Oče poslal drugega Tolažnika, Svetega Duha, ki bo živel v njih in jim bo svetoval, pomagal, jih krepčal, posredoval zanje, jih zagovarjal, prepričeval o grehu in o pravičnosti. Sveti Duh bo v tesni skupnosti z njimi, vodil jih bo v vso resnico in pri(e)nesel vse, kar jim pripada kot sodedičem z Jezusom Kristusom (gl. Janez 16,7–15; Rimljanom 8,17).

Kot lahko vidite, je Bog poslal Svetega Duha z namenom, da razvijemo globok oseben odnos z Njim in nas pripravi, da bomo sprejeli vse, kar nam On ponuja. Če Mu bomo dovolili, da nas tolaži, uči, nam svetuje in opravlja druge stvari, za katere je Bog obljubil, da jih bo delal, moramo prisluhniti Njegovemu glasu. Del Njegovega poslanstva, ko nam služi, nas vodi in nam pomaga, je, da nam govori.

V svojem življenju potrebujemo Svetega Duha, zato nam Ga je Bog poslal. Naš odnos z Njim je lahko tako oseben in tako globok, kot si le želimo. Vse, kar moramo storiti, je vzeti si čas, da smo z Njim, Ga prositi, naj nam spregovori, in odpreti srce Njegovim besedam.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Vaš odnos z Bogom je lahko tako oseben in tako globok, kot si sami želite.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon