Sledite zakonu ljubezni

Sledite zakonu ljubezni

Vi ste namreč [dejansko] poklicani k svobodi, bratje; le [pazite] da vam svoboda ne bo pretveza za mesenost in priložnost ali izgovor [za sebičnost], temveč služite drug drugemu po ljubezni. (Galačanom 5,13)

Včasih se nam zgodi, da prizadenemo ljudi, ne da bi to sploh vedeli. Kot oseba sem zelo neposredna in to je dobra lastnost, a sem se morala tudi naučiti, da sem občutljiva do tega, kaj se drugim dogaja v življenju, ko sem se pogovarjala z njimi. Kar izrečemo ob določeni priložnosti, je lahko popolnoma neprimerno ob drugem času. Res smo osvobojeni po Kristusu in imamo pravico biti taki, kakršni smo, vendar nas zakon ljubezni opominja, da svoje svobode ne uporabljamo kot izgovor za sebičnost.

Samo to, da se nam zdi ali pa čutimo, da bi nekaj rekli ali naredili, še ne pomeni, da je to res najbolje v danem trenutku. Če se pogovarjate z nekom, ki je že kar dolgo bolan, ni najboljši čas, da mu poveste, kako dobro se sami počutite. Ali pa če se pogovarjate z nekom, ki je pravkar izgubil službo, potem ni najboljši čas, da mu poveste, da so vam zvišali plačo in ste v službi napredovali. Jezus je umrl, da bi mi užili svobodo, hkrati pa je v svoji Besedi jasno povedal, naj služimo drug drugemu po ljubezni.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Če druge osrečujete, boste tudi sami srečnejši.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon