Molite v strinjanju, živite v strinjanju

Molite v strinjanju, živite v strinjanju

Blagor tistim (blagoslovljeni, ki uživajo zavidljivo srečo in so duhovno uspešni – z življenjskim veseljem in zadovoljstvom zaradi Božje naklonjenosti in odrešenja, ne glede na njihove zunanje razmere), ki ustvarjajo mir (delajo za mir) in ga ohranjajo, kajti imenovani bodo sinovi Boga! (Matej 5,9)

Molitev strinjanja je učinkovita samo takrat, ko tisti, ki se strinjajo v molitvi, tudi živijo v strinjanju v naravnem, vsakdanjem življenju. Živeti v strinjanju ne pomeni, da nikdar nimamo svojega mnenja, ampak pomeni, da obstaja harmonija, medsebojno spoštovanje in čast v naših odnosih. Pomeni odsotnost stvari, ki povzročajo delitev in spore – kot sebičnost, jeza, zamerljivost, ljubosumje, grenkoba ali primerjanje. Živeti v strinjanju je kot ekipni šport – vsi delajo skupaj, podpirajo in spodbujajo drug drugega, verjamejo in zaupajo drug drugemu, ko vsi sledijo istemu cilju in si delijo zmago.

Molitev strinjanja je zelo močna, vendar je lahko učinkovita le pri tistih, ki se trudijo živeti v strinjanju. Na primer, če bi se midva z Davom večino časa prepirala in bila v sporu, a bi zaradi pritiskajoče stiske želela moliti v strinjanju, potem nama to ne bo pomagalo. Ni moči v občasnem strinjanju; živeti moramo v strinjanju. Živite z drugimi spoštljivo in mirno. Navajajte se in se prilagajajte ljudem in stvarem, da boste ustvarjali mir in ga ohranjali (gl. Rimljanom 12,16).

Ohranjanje enotnosti in miru zahteva napor, vendar je moč, ki se sprosti, kadar ljudje, ki živijo v strinjanju, molijo, vredna tega.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Lažje se je sploh ne razburiti, kot pa se umiriti, ko ste se že razburili.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon