Bog govori svežo besedo

Bog govori svežo besedo

Iščite, opazujte Gospoda, povprašujte po Njem in prosite, hrepenite po Njem in Njegovi moči … (Psalm 105,4)

Ko je kralj Jozafat slišal, da se je zbrala ogromna vojska, da bi napadla Juda, je vedel, kaj mora storiti. Moral se je pripraviti, da ne bo iskal nasvetov pri ljudeh, ampak da bo iskal Gospoda in slišal neposredno Njega.

Nedvomno je bil Jozafat vpleten že v predhodne bitke. Zakaj torej ni uporabil istih metod, ki so mu koristile v prejšnjih bitkah? Ne glede na to, kolikokrat je v preteklosti nekaj delovalo, lahko da ne bo pripomoglo k rešitvi trenutne stiske, razen če Gospod tega znova ne mazili. Lahko da mazili staro, preizkušeno metodo in jo izbere za rešitev, lahko pa nam da čisto novo usmeritev, navodila, ki jih še nikoli nismo slišali. Vedno moramo gledati na Boga, ne na metode, postopke, načine, formule, ki so delovale v preteklosti. Naša usmerjenost, naš vir moči in preskrbe mora biti Bog in samo Bog.

Kralj Jozafat je vedel, da mu ne bo uspelo, dokler ne sliši Boga. Razširjen prevod Svetega pisma (The Amplified Bible) imenuje njegovo potrebo po tem, da sliši Boga, »potreba ključnega pomena«. Brez tega ni zmogel; bilo je nujno potrebno. Bilo je bistveno za njegovo življenje in za preživetje njegovega ljudstva.

Morda ste se znašli v podobni stiski kot Jozafat. Morda tudi vi potrebujete svežo besedo od Boga. Morda se vam zdi, podobno kot utapljajočemu, da se vam izteka čas. Obupno si želite osebne besede od Boga, da preživite.

Bog vam želi spregovoriti celo bolj, kot si Ga vi želite slišati. Iščite Ga, tako da Mu daste svoj čas in pozornost, in ne boste razočarani.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Bodite odprti, da danes slišite novo, svežo besedo od Boga.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon