Pojdite in prosite!

Pojdite in prosite!

To je zaupanje (zagotovilo, privilegij poguma), ki ga imamo v Njem: [prepričani smo] kadar prosimo (želimo) v skladu z Njegovo voljo (v soglasju z Njegovim načrtom), nas On posluša in usliši. (1 Janez 5,14)

Želim vas spodbuditi, da ste polni zaupanja, ko se približate Bogu v molitvi. Bog želi, da nam je v molitvi prijetno. To pa se ne bo zgodilo, vse dokler se bojimo narediti kako napako. Obljubil je, da nam prisluhne in odgovori, kadar molimo v skladu z Njegovo voljo. Kaj pa, če prosimo za kaj, kar ni Njegova volja? Moramo moliti v skladu z Njegovo voljo po svojih najboljših močeh; ne smemo pa dovoliti sovražniku, da nas ujame v tak strah, da se bojimo prositi Boga za stvari, ki nam ležijo na srcu.

Najslabše, kar se nam lahko zgodi, kadar ne molimo v skladu z Božjo voljo, je, da ne bomo dobili, za kar smo prosili – in to bo za naše končno dobro! Bog pozna naše srce in ne bo se razjezil, če naredimo napako in prosimo za nekaj, kar ni Njegova volja. Ni treba, da se Mu približamo prestrašeni, da bi morda naredili napako ali da ne bo zadovoljen, če bi prosili preveč. Sama prosim Boga za to, kar potrebujem in želim, vedno se držim Njegove Besede po najboljših močeh, potem pa rečem: »Bog, če karkoli od tega, kar sem prosila, ni dobro zame, potem Ti zaupam, da mi tistega ne boš dal.« Pojdite k Njemu v veri, pogumno in s pričakovanjem, da dobite Njegov odgovor.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Pojdite in prosite.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon