Ali poslušate Boga?

Ali poslušate Boga?

O tem bi lahko veliko govorili, a je težko pojasniti, ker ste otopeli v [duhovnem] poslušanju in ste počasni [celo leni pri doseganju duhovnega uvida]. (Hebrejcem 5,11)

Ali ste že kdaj srečali koga, ki je zastavil vprašanje, ni pa se potrudil prisluhniti odgovoru ali pa je morda kar sam odgovoril nanj? Težko se je pogovarjati z nekom takim, ki ne posluša. Prepričana sem, da se Bog ne trudi govoriti ljudem s takšno držo. Če Mu mi ne bomo prisluhnili, bo našel nekoga drugega, ki je željan prisluhniti temu, kar On želi povedati.

Pismo Hebrejcem 5,11 nas opozarja, da se ne bomo naučili bogatih življenjskih načel, če nimamo drže poslušanja. Drža poslušanja bo obvarovala naš sluh pred otopelostjo. Oseba, ki ima držo poslušanja, ne bo želela prisluhniti Bogu le takrat, ko je v težavah ali ko potrebuje Božjo pomoč, ampak želi prisluhniti, kaj On meni o vsakem življenjskem področju.

Ko od človeka pričakujemo, da bo nekaj povedal, usmerimo svojo pozornost nanj; naša ušesa so pripravljena, da prisluhnejo njegovemu oziroma njenemu glasu. Isto velja za naš odnos z Bogom; vsak dan bi morali živeti v polnem pričakovanju, da slišimo Boga in prisluhnemo Njegovemu glasu.

Jezus je rekel, da imajo ljudje ušesa za poslušanje, a ne slišijo, da imajo oči za gledanje, a ne vidijo (gl. Matej 13,9–16). Jezus ni govoril o fizičnem sluhu in zmogljivosti vida, ampak o duhovnih ušesih in očeh, ki jih dobimo, ko smo rojeni v Božje kraljestvo. Naša duhovna ušesa so ušesa, ki jih uporabljamo, da slišimo Božji glas. Opremljeni smo, da slišimo Boga, toda verovati moramo, da Ga lahko slišim. Vse Božje obljube so resnične za nas po veri, zato danes začnite verjeti, da lahko in da slišite Boga.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Uporabljajte svoja duhovna ušesa.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon