Vsi smo posvojeni

Vsi smo posvojeni

Pred stvarjenjem sveta nas je [v svoji ljubezni] izbral [pravzaprav pobral zase kot svoje] v Kristusu … vnaprej nas je določil (načrtoval v ljubezni do nas), naj bomo posinovljeni (razkriti) kot Njegovi lastni otroci po Jezusu Kristusu. (Efežanom 1,4–5)

Ko sem srečala svojega moža Dava, sem bila stara triindvajset let; imela sem devetmesečnega dojenčka iz zakona, ki se je končal z ločitvijo, ker me je moj prvi mož varal in zapustil.

Ko me je Dave zaprosil za roko, sem mu odgovorila: »No, saj veš, da imam sina. Če dobiš mene, dobiš njega.«

Dave mi je rekel nekaj čudovitega: »Tvojega sina še ne poznam najbolje, ampak vem, da ljubim tebe in prav tako bom ljubil vse in vsakogar, ki je del tebe.«

Ljudje popolnoma osupnejo, ko ugotovijo, da je David posvojen. Kar naprej mu govorijo, kako je podoben očetu, kar je fizično popolnoma nemogoče, ker nima Davovih genov.

Ko nas Bog posvoji (vzame za svoje lastne), nam želi pomagati, da smo Mu podobni na izjemne, neverjetne načine. Pred posvojitvijo Mu v ničemer nismo podobni, ampak prav tako kot posvojeni otroci začnejo posnemati značilnosti svojih posvojiteljev, tako tudi mi prevzemamo lastnosti Boga, ko rastemo v odnosu z Njim.

Ko sem bila posvojena, sprejeta v Božjo družino, v ničemer nisem ravnala tako kot moj nebeški Oče; z leti pa sem se spreminjala in upam, da ljudje zdaj lahko prepoznajo v meni poglede mojega nebeškega Očeta. Zrasla sem v ljubezni, potrpežljivosti, milosti do drugih, v hvaležnosti in tudi drugih stvareh. Bog želi povzročiti take spremembe v vašem življenju in življenju vaših ljubljenih.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Dnevno se preoblikujete v Božjo podobo.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon