Čakajte potrpežljivo

Sad [Svetega] Duha [delo, ki ga dokonča Njegova prisotnost] pa je: … potrpežljivost (enakomerno razpoloženje, strpnost) … (Galačanom 5,22)

Vsi si kdaj v življenju želimo spremembe, ne želimo pa si vedno iti skozi proces, da bi jo dosegli. Običajno zahteva več časa, kot smo predvidevali, in nekje na tej poti vedno pride obdobje čakanja. Vprašanje je, ali bomo čakali na pravilen ali na napačen način. Če čakamo na napačni način, bomo zlovoljni in nesrečni. Če pa se odločimo čakati na Božji način, lahko postanemo potrpežljivi in pravzaprav uživamo v čakanju.

Zahteva nekaj izkušenj, ampak ko dopustimo Bogu, da nam pomaga v vsaki situaciji, razvijamo potrpežljivost, ki je ena izmed najpomembnejših krščanskih vrlin. Potrpežljivost je sad Duha. Razvija se samo med preizkušnjami, zato ne smemo bežati iz težkih situacij. Ko razvijamo potrpežljivost, se namreč končno počutimo popolnoma zadovoljne – nič nam ne manjka (gl. Jakob 1,2–4).

Tudi naš odnos z Bogom vključuje postopne spremembe. Učimo se Mu zaupati na globlji način, ko gremo skozi številne izkušnje, ki zahtevajo od nas, da čakamo dlje, kot bi sami radi.

Na lastni koži sem občutila, da je čakanje naporno. Nas pa okrepi, naredi močnejše. Prednosti, ki jih prinaša potrpežljivost, so zagotovo vredne kakršnegakoli neprijetnega čakanja!

Kratka molitev

Bog, želim se spremeniti in poglobiti odnos s Teboj. Vem, da to pomeni razvijanje potrpežljivosti. Prepričan/-a sem, da se bom okrepil/-a, postal/-a močnejši/-a, ko Ti razvijaš potrpežljivost v meni.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon