Izbira boljših misli izboljša življenje

Smrt in življenje sta v oblasti jezika; kdor ga rad uporablja, bo jedel njegov sad [za smrt ali življenje]. (Pregovori 18,21)

Zgornja svetopisemska vrstica jasno pove, da sta tako smrt kot življenje v besedah, ki jih govorimo. Zelo pomembno je, da se naučimo nadzirati svoja usta, ampak to moramo narediti na pravi način.

Mislim, da nekateri poskušajo nadzorovati svoja usta, a ničesar ne naredijo glede svojih misli. To je podobno, kot če bi odstranjevali le vrh plevela – dokler je korenina v zemlji, bo plevel znova in znova zrasel. Nikoli ne morete nadzirati svojih ust, če se najprej ne naučite nadzirati svojih misli.

Pogosto smo skušani, da bi premišljevali napačne misli, ampak ni nam jih treba sprejeti. Imamo možnost izbire! Namerno lahko izberemo pravo razmišljanje, zato da potem lahko izberemo prave besede.

Lahko izberete misli, ki porajajo življenje, tako da poslušate, berete, razmišljate in govorite o Bogu in Njegovi Besedi. Kar je znotraj vas, bo našlo pot navzven. Ko polnite svoj um z dobrimi, pravimi, prodornimi, oživljajočimi Božjimi mislimi, bodo spontano sledile dobre, prave, oživljajoče besede.

Kratka molitev

Sveti Duh, želim spremeniti svoje misli, zato da bom lahko govoril/-a besede, ki prinašajo življenje. Pomagaj mi, da prenavljam svoj um s Tvojo Besedo, da bodo moje besede odsevale Tebe.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon