Odločite se in se predajte

Odločite se in se predajte

Tiste, ki jih je že vnaprej poznal, je tudi vnaprej določil, da bodo oblikovani v podobo Njegovega Sina (enaki, skladni z Njim). (Rimljanom 8,29)

Skladno z današnjo vrstico je eden izmed Božjih ciljev za naše življenje ta, da nas napravi podobne Jezusu. Želi si, da bi kar naprej postajali bolj in bolj podobni Jezusu v svojih mislih, v svojih besedah, v načinu, kako ravnamo z drugimi ljudmi, v osebnem življenju in v svojih dejanjih. Jezusu ne bomo postali podobni kar čez noč; gre za proces, za katerega se moramo odločiti.

Spomnite se včerajšnje vrstice iz Pisma Rimljanom 12,1: »Pozivam vas, bratje, in vas rotim pri [vsem] Božjem usmiljenju, … odloč(il)no posvetite …« To pomeni, da se moramo namerno odločiti, da sami sebe damo Bogu. Bog nam je dal svobodno voljo; edini način, da Mu bomo kdaj v celoti pripadali, je, da Mu svobodno damo sami sebe. Nikoli nas ne bo silil, da bi Ga ljubili ali Mu služili. Nagovarjal nas bo, nas vodil, usmerjal, spodbujal in pozival, vendar bo vedno prepustil odločitev o predaji nam.

Bog je ustvaril človeška bitja, ne robotov, zato nas ne bo poskušal programirati, da bi se obnašali na določen način, ker nam je dal svobodo, da sami izbiramo – in želi, da izberemo Njega. Želi, da z veseljem vsak dan položimo svoje življenje Predenj in rečemo: »Bog, naj se zgodi Tvoja volja, ne moja.« Ta kratka, preprosta molitev je izjemno močna, kadar resno mislimo, kar izrečemo, in predstavlja neke vrste popolno predajo, kakršne si Bog želi. Če vam je Bog govoril ali vas na kaj opozoril, vas spodbujam, da s predajo ne odlašate več. Odločite se, da boste ubogali Njegov glas in se že danes predajte. Prosite Ga, naj bo On vaša Moč in spomnite se, da po Njem lahko naredite vse.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Odločite se in se predajte Bogu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon