Srce, ki uboga

Srce, ki uboga

Danes ti Gospod, tvoj Bog, zapoveduje, da izpolnjuj te zakone in odloke; vestno jih torej izpolnjuj z vsem svojim [umom in] srcem in vsem svojim bitjem (dušo). (5 Mojzes 26,16)

Eden izmed najboljših načinov, ki zagotavlja poglabljanje prijateljstva z Bogom, je imeti srce, ki želi ubogati Njega. Ko je naše srce čisto, mehko, občutljivo za Njegovo vodstvo in se želi ubogljivo odzvati, imamo odlično izhodišče, da doživimo Božje prijateljstvo in slišimo Njegov glas. Bog ve, da ne bomo dosegli popolnosti, dokler smo na tej zemlji, vendar pa lahko imamo in moramo imeti popolno srce do Njega, srce, ki išče in hrepeni po tem, da dela, kar je prav, da ugaja in proslavlja Boga.

Ko vaše prijateljstvo z Bogom napreduje, nikoli ne pozabite, da mora vaš odnos temeljiti na tem, kdo On je, ne pa na tem, kaj lahko naredi za vas. Vztrajno iščite Njegovo prisotnost, ne Njegovih daril; vztrajno iščite Njegov obraz, ne Njegove roke. Ena izmed preprek do živahnega, zrelega prijateljstva z Bogom je namreč naša usmerjenost na koristi prijateljstva z Bogom, namesto da bi se usmerili Nanj kot na prijatelja. Kot ljudje ne moremo ceniti in razumeti spoznanja, da si nekateri želijo biti naši prijatelji zato, ker jim lahko damo nekaj, kar si želijo; počutimo se cenjene, ko vemo, da imajo ljudje do nas srce prav naravnano in da želijo biti naši prijatelji preprosto zaradi tega, kdo smo in ker se nas veselijo. Isto načelo velja za Boga.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Utemeljite svoj odnos z Bogom na tem, kdo On je, ne pa na tem, kaj lahko stori za vas.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon