Sveti Duh posreduje za vas

Sveti Duh posreduje za vas

Prav tako tudi Duh prihaja na pomoč naši slabotnosti. Saj niti ne vemo, kako je treba za kaj moliti, toda sam Duh posreduje za nas z neizrekljivimi vzdihi. (Rimljanom 8,26)

Božja beseda nas uči, da le Duh Boga natanko pozna misli Boga. Prav zato Ga potrebujemo, da posreduje za nas in nas vodi, ko mi posredujemo in molimo.

Če bi radi molili v skladu z Božjo voljo, kar verjamem, da želite, moramo vedeti, kaj Bog razmišlja in česa si želi. Mnogokrat ne moremo vsega opaziti in dojeti, Sveti Duh pa, zato posreduje v našo korist. V molitvi se potrudim po najboljših močeh, vendar sem zelo hvaležna, ker vem, da je Sveti Duh moj molitveni partner in moli zame. Iz Božje besede prav tako vemo, da, ne glede na to, kaj se dogaja v našem življenju, lahko zaupamo Bogu, da bo vse obrnil v naše dobro, dokler molimo, ljubimo Boga in si želimo Njegove volje.

Današnji vrstici iz Pisma Rimljanom 8,26 hitro sledi vrstica (Rimljanom 8,28), ki pravi: »Prepričani smo in vemo, da [ko je Bog partner v delu] vse pripomore [in sodi v načrt] k dobremu tistim, ki ljubijo Boga in so poklicani v skladu z [Njegovim] načrtom in namenom.« Kako tolažilno je vedeti, da je Bog poslal svojega Svetega Duha, da nam pomaga v vsem, vključno z molitvijo. Ni stiske, ki je ne bi mogel obrniti v dobro. Ko danes molite, prosite Svetega Duha, naj vam pomaga. Tudi če ste tako globoko ranjeni, da lahko le ječite, bo Sveti Duh natančno ubesedil Bogu in vam prinesel odgovor. Imate božanskega Pomočnika, ki je vedno z vami, zato Ga pogosto pokličite.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Lahko zaupate Svetemu Duhu, da bo na popoln način posredoval za vas.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon