Ljubi svojega bližnjega kakor samega sebe

Ljubi svojega bližnjega kakor samega sebe

Celotna postava [glede človeških odnosov] je izpolnjena v eni zapovedi: Ljubi svojega bližnjega kakor [ljubiš] samega sebe. (Galačanom 5,14)

Bog nam želi govoriti o mnogih stvareh, ampak ena izmed pomembnih stvari, o katerih nam želi spregovoriti, so naši odnosi z drugimi ljudmi. Bog nas ljubi; želi tudi, da ljubimo sami sebe na zdrav, uravnotežen način in da dovolimo, da se Njegova ljubezen iz nas izliva na druge ljudi.

V vašem iskanju, kako prisluhniti Bogu, vas spodbujam, da redno molite, naj vam da modrost glede vaših odnosov. Odnosi predstavljajo velik del življenja, in če niso dobri, kakovost našega življenja upada.

Prav to jutro sem molila za svojega moža in vprašala sem Boga, kaj lahko storim za Dava. Pomislila sem, da bi mu napisala sporočilo, ki bi ga našel na kuhinjskem pultu, ko bo prišel zajtrkovat. Sporočilo je preprosto: »Dobro jutro, Dave … LJUBIM TE!!!« Spodaj sem narisala smeška in se podpisala. Prepričana sem, da je zamisel, naj pustim sporočilo, prišla od Boga. Ubogala sem Božji glas in taka drobna stvar okrepi najin odnos.

Začnite moliti o vseh svojih odnosih. Drugega za drugim prinesite pred Boga in Ga vprašajte, kaj lahko storite, da se odnos izboljša. Običajno mislimo, kaj bi drugi morali storiti za nas, ampak če smo poslušni zapovedi ljubezni, se bomo bolj ukvarjali z drugimi kot s seboj.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Prosite Boga, naj vam pokaže, kako lahko izboljšate svoje odnose.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon