»Meso je slabotno«, ni pa treba, da ste tudi vi

Bedite in molite, da ne pridete v skušnjavo! Duh je sicer voljan, ampak meso je slabotno. (Matej 26,41)

Jezus je večer pred svojim križanjem zbral učence na vrtu Getsemani in izrazil zahtevo: Vsi vi morate ostati budni (bodite strogi, previdni in aktivni) in bedite in molite, da ne pridete v skušnjavo. Duh je zares voljan, ampak meso je slabotno (Matej 26,41).

Učenci bi morali ostati budni in moliti, a vsi so zaspali. Po drugi strani pa je Jezus molil; angel ga je v duhu okrepčal in mu ogočil, da je prestal križ. Učenci niso molili – zaspali so – in tako dokazali, da je meso zares slabotno.

Ta zgodba mi potrjuje ključen pomen molitve. Kot kristjani moramo spoznati, da brez dnevne molitve in časa, ki ga preživljamo z Gospodom, nimamo nič.

Vsi se borimo, ko živimo v skladu s »slabotnim mesom«. Ko pa postavimo molitev za prioriteto, nas Bog v duhu krepča in nam omogoča, da premagamo omejitve mesa.

Na kaj pa se vi zanašate, kaj je izvor vaše moči? Vaše meso? Ali pa izkušate moč, ki nam jo Bog tako blagohotno daje, kadar pridemo k Njemu?

Kratka molitev

Gospod, zahvaljujem se Ti za moč, ki mi jo daješ, ko molim. Vem, da sem brez Tebe slaboten, zato se odločam, da bom nenehno prihajal k Tebi v molitvi, saj vem, da je Tvoja moč več kot dovolj zame.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon