Molite in se zahvaljujte

Molite in se zahvaljujte

Ko je Daniel izvedel, da je bil odlok podpisan, je šel v svojo hišo. […] Trikrat na dan je pokleknil na svoja kolena, molil, se zahvaljeval in slavil Boga, kakor je delal že prej. (Daniel 6,11)

Zahvaljevanje je zelo pomembno, da smo zmožni slišati Božji glas, ker je, tako kot molitev in slavljenje, nekaj, na kar se Bog odzove. Bogu je všeč, ogreje Mu srce. Kadarkoli Bogu tako ugodimo, naša zaupnost z Njim naraste – in to poglobi naš odnos z Njim.

Če nismo hvaležni za to, kar imamo, zakaj bi nam dal še nekaj drugega, nad čimer bi se pritoževali? In po drugi strani, kadar Bog vidi, da resnično cenimo in smo hvaležni za velike in majhne stvari, se nagiba k temu, da nas blagoslovi še bolj. Glede na Pismo Filipljanom 4,6 bi se moralo vse, kar prosimo Boga, začeti in končati z zahvaljevanjem. Ne glede na to, za kaj molimo, mora biti zahvaljevanje vedno prisotno. Da razvijemo to dobro navado, začnimo vsako molitev z zahvaljevanjem. Na primer: »Hvala Ti za vse, kar si storil v mojem življenju. Mogočen si in veličasten, res Te ljubim in Te cenim.«

Spodbujam vas, da preiščete svoje življenje in ste pozorni na svoje misli in na svoje besede; tako boste videli, koliko hvaležnosti zares izrazite. Če želite izziv, poskusite preživeti cel dan, ne da bi izrekli eno samo besedo pritožbe. Razvijte držo hvaležnosti v vsakem položaju. Pravzaprav postanite super hvaležni – in opazujte, kako vaš odnos z Bogom napreduje in kako On izliva večje blagoslove kakor kadarkoli prej.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Izgovarjajte besede zahvaljevanja, ne besed pritoževanja.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon