Mi čakamo, Bog govori

Mi čakamo, Bog govori

Od vekomaj se ni slišalo, ušesa niso zaznala, oko ni videlo, da bi kateri Bog razen Tebe toliko storil za dobro tistega, ki [iskreno] čaka Nanj. (Izaija 64,3)

Sveti Duh nas bo vodil v neverjetne podvige v molitvi, če Ga bomo preprosto vprašali, kaj naj molimo, čakali na Njegov odgovor in potem ubogali.

Nismo modri, če rečemo, da nimamo časa čakati na Boga, Mu dovoliti, da nam spregovori, in nas voditi, ko molimo. Na mizo v restavraciji bi čakali tri četrt ure, a pravimo, da nimamo časa, da bi čakali na Boga. Kadar čakamo na Boga, obračamo svoje srce k Njemu za usmeritev in Mu izražamo čast. Po naši pripravljenosti na čakanje On ve, da si želimo Njegove volje in se zanašamo Nanj, da nas bo vodil.

Veliko časa si prihranimo, ko obrnemo srce k Bogu in čakamo Nanj. Kot pravi današnja vrstica, Bog dela v dobro tistega, ki čaka Nanj. Začnite svojo molitev s preprostimi besedami: »Rad/-a te imam, Gospod, in čakam Nate, da me danes v molitvi usmeriš.« Potem začnite moliti, kar je v vašem srcu, ne pa, kar mislite ali si želite.
Nedavno sem molila za nekoga, da bi naredil določeno stvar, za katero sem vedela, da jo mora narediti. Bog pa mi je pokazal, da je treba moliti za red, da razvije disciplino, ker je njeno pomanjkanje vplivalo na več področij njegovega življenja. Jaz bi molila le za eno področje, ki sem ga opazila, Bog pa vidi toliko globlje od mene.

Drugič sem molila za nekoga zaradi vedenjske težave, ki sem jo opazila. Bog pa mi je pokazal, da je korenina te težave zavračanje samega sebe. Zato je bilo treba moliti zanj, da bi spoznal, kako ga Bog ljubi. Vidite, da pogosto molimo za stvari, ki jih opazimo, Bog pa nas bo vodil globlje, če bomo čakali Nanj.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Čas, ko čakate na Boga, ni nikoli zapravljen.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon