Odnos, ki se razvija

Odnos, ki se razvija

Steza [nepopustljivo] pravičnih je kakor svit zore, ki sveti bolj in bolj (svetleje in jasneje) do polnega dne [dokler ne doseže polne moči in slave popolnega dne, ki se pripravlja. (Pregovori 4,18)

Ena izmed najboljših stvari pri tem, ko se učimo prisluhniti Božjemu glasu, je postopnost in naraščanje. Ni veščina, ki naj bi jo obvladali; je prijeten odnos, ki se razvija. Ko se odnos razvija, se učimo pogovarjati z Njim pogosteje, globlje in učinkoviteje; učimo se tesneje slediti Svetemu Duhu; učimo se moliti z večjo zaupnostjo; učimo se jasneje slišati Njegov glas.

Ste bili kdaj srečni v odnosu z Bogom, ko ste čutili, da gre nekaj časa dobro, potem pa ste iz neznanega razloga postali nemirni, zdolgočaseni, raztreseni in nezadovoljni? Ste kdaj čutili nadležno kljuvanje, da nekaj preprosto ni prav v vašem druženju z Bogom, ali pa vzgib, da naredite nekaj drugače? Kadar imate take občutke, vam Sveti Duh največkrat poskuša nekaj povedati.

Vaš notranji človek (vaš duh, tisti del, ki se pogovarja z Bogom) ve, kadar nekaj ni prav v vašem molitvenem življenju. Sveti Duh namreč živi v vašem duhu in vam da vedeti, kadar je treba nekaj spremeniti v vašem odnosu z Bogom. Samo dovolj pogumni morate biti, da sledite Duhu. Bog ve, da smo pripravljeni za več, zato nas nagovarja in spodbuja, naj odrinemo na globoko, kjer se bomo globlje pogovarjali z Njim in poslušali Njegov glas. Bog je v nenehnem gibanju in si želi, da se premikamo z Njim. Nikoli se ne bojte opustiti nekega načina ali metode delovanja, ko si prizadevate za nekaj novega.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Ne pozabite, poslušanje Božjega glasu ni veščina, je odnos.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon