Nadenite si dar Božje pravičnosti

Bog je Njega, ki ni poznal greha, zaradi nas storil za greh, da bi mi postali Božja pravičnost v Njem. (2 Korinčanom 5,21)

Zastaviti si morate dve pomembni vprašanji:

  • Ali vem, kdo sem v Kristusu?
  • Ali živim v pravičnosti?

Preveč ljudi je, ki ne zna pravilno odgovoriti na ti dve vprašanji in prav to jim preprečuje, da bi živeli v svobodi in miru, ki ju je Bog ustvaril zanje.

Sveto pismo zatrjuje, da v trenutku, ko sprejmemo Jezusa Kristusa kot svojega Odrešenika, Bog odvzame ves naš greh in nam da svojo pravičnost. To je dar, ni nam ga treba prislužiti. Moramo pa ga sprejeti. Kadarkoli to storimo, nas obda Njegov mir.

Ko veste, kdo ste v Kristusu, imate globok mir in zaupanje, da vam bo Bog vedno dal, kar potrebujete, da boste lahko storili, kar morate. Ko veste, da vas On ljubi in da je umrl za vas, lahko vsak dan vstanete in se potrudite po svojih najboljših močeh, da izkažete Bogu ljubezen.

In ko veste, kdo ste v Kristusu, si lahko nadenete pravičnost in živite v njej, ker jo je On priskrbel za vas. Ko okušate in doživljate Njegovo ljubezen, se boste naravno odzvali tako, da živite Zanj z vsem, kar imate.

Kratka molitev

Gospod, nenehno se želim zavedati, kdo sem v Tebi. Pomagaj mi, da se spominjam vsega, kar si storil zame, tako da si vsak dan lahko nadenem Tvojo pravičnost.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon