Čakajte na Boga

Čakajte na Boga

Bodi miren in počivaj v Gospodu; počakaj Nanj in se potrpežljivo zanašaj Nanj (upaj Vanj). (Psalm 37,7)

Sama moram vsak dan slišati Boga in želim si Ga slišati glede vsega. Da bi slišali Boga, moramo biti pripravljeni počakati na modrost, čeprav si vneto želimo Božje volje bolj kot karkoli drugega. Veliko jasneje bomo slišali Boga, če smo odločni, da ne bomo ukrepali na podlagi lastnih mesenih želja ali čustev. Blagoslovljeni bomo, če bomo čakali, vse dokler nismo prepričani, da nas Bog vodi in usmerja, še preden naredimo prvi korak. Potem pa bi morali narediti to, k čemur nas Bog vodi, čeprav nam je težko.

Pred nekaj leti sem začela zbirati klasične filme, ker ni bilo na televiziji ničesar primernega. Nekega dne je domov prispela revija, ki je ponujala seznam precej dobrih, spodobnih filmov. Zdelo se mi je, kot da je Bog položil v moje naročje priložnost, da dobim več filmov. Navdušena sem bila in odločila sem se, da naročim približno petnajst filmov. Potem pa sem obrazec za naročilo za nekaj dni odložila. Ko sem ga znova pogledala, so se moja čustva umirila, navdušenje se je poleglo in na koncu sem naročila samo dva filma. To je preprost primer, toda njegova načela lahko prenesemo na mnogo drugih življenjskih področij.

Kadar ravnamo le na podlagi navdušenja, pogosto naredimo napako. Zato si pravim: »Naj se čustva poležejo, potem pa se odloči.« Neverjetno je, kako dober nočni spanec spremeni naš pogled na nekatere stvari.

Spodbujam vas, da se naučite počakati. Čustva se bodo dvignila in polegla, čustvena moč bo prišla in odšla, le redko pa nas bo vodila do cilja, ki ga ima Bog za nas. Bog nas bo vedno vodil na dobro mesto, če bomo, raje kot svojim čustvom, dovolili Njegovi Besedi in Modrosti, da nas vodi.

BOŽJA BESEDA ZA NAS DANES: Odložite čustva, potem se odločite.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon