Ne zamudite blagoslova

Ne zamudite blagoslova

Blagoslovljen (vesel, zadovoljen, srečen, zavidljiv) je človek, ki se spoštljivo in častljivo vedno boji [Gospoda] [ne glede na okoliščine]. Kdor pa zakrkne svoje srce, pade v nesrečo (v hudobijo). (Pregovori 28,14)

Bog nam lahko govori na ducat različnih načinov, ampak če zakrknemo srce in zavračamo to, kar je rekel, bomo zamudili blagoslove, ki nam jih želi dati. Spominjam se obdobja, ko je vsaka malenkost, za katero je Bog želel, da jo naredim, ali pa vse, kar sem sama delala, a On ni želel, postala prava rokoborba med nama. Trajalo je dneve, tedne, mesece in včasih celo leta, ko se je Bog ukvarjal z menoj, preden sem končno sprejela dejstvo, da On ne bo spremenil svojega mišljenja glede tega, kar me je prosil.

Ko sem se končno prepustila Njegovi poti, so se stvari vedno tako dobro izšle, da sem bila bolj blagoslovljena, kot bi si lahko predstavljala. Če bi že prvič naredila, kar me je Bog prosil, bi si prihranila precej tegob.

Večina nas je trmastih in delamo po svoje, čeprav se ne izide dobro. Lahko pa se, seveda, naučimo, da smo mehkejši in ljubeči do Boga ter postanemo občutljivi za Njegov glas in vodstvo Svetega Duha. Naš duh je zasnovan za sporazumevanje z Bogom. Govori nam po obojem, tako po naši intuiciji kot po naši vesti, da bi nas obvaroval pred težavami in da bi nam dal vedeti, kaj je prav in kaj narobe. Potem pa nam po svojem Duhu pomaga, da tudi naredimo, kar je prav.

Danes vas spodbujam, da se odvrnete od trmoglavosti, ki jo morda imate do Boga, in hodite z Njim z nežnim, mehkim srcem, ki išče in uboga Njegov glas.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Bolje, da se držite Božjih poti kot svojih.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon