Povezanost prinaša svobodo

Povezanost prinaša svobodo

… ničesar ne delam sam od sebe (po lastni volji, presoji ali po svojem pooblastilu), ampak govorim [natanko] to, kar me je naučil Oče. (Janez 8,28)

Ob različnih priložnostih sem večkrat vprašala Boga, kaj On želi, da naredim v določenem trenutku, in odvrnil mi je: »Naredi, kar želiš.« Ko sem prvič slišala ta odgovor, sem se ustrašila. Bala sem se verjeti, da bi mi Bog dal takšno svobodo, toda zdaj vem, da nam daje več in več svobode, ko rastemo in duhovno zorimo.

Ko sem razmišljala o tem, sem ugotovila, da moram samo pomisliti na lastne otroke. Ko so bili majhni in neizkušeni, sem se odločala namesto njih. Ko pa so zoreli, sem jim dovoljevala več tega, kar so si želeli. Dolgo so bili okrog naju z Davom in začeli so spoznavati najini srci. Vsi štirje otroci so zdaj odrasli in večino časa delajo, kar sami želijo, in redko, če sploh kdaj, naju prizadenejo, ker poznajo najini srci in ustrezno ravnajo.

Potem ko nekaj let hodimo z Bogom, spoznavamo Njegovo srce, Njegov značaj in Njegove poti. Če smo sklenili, da jim bomo sledili, nam On omogoča več svobode, ker smo postali »eno« z Njim. Ko duhovno rastemo, si bolj in bolj želimo častiti Boga in odražati Njegovo srce v vsem, kar delamo. Naš duh se napolni z Njegovim Duhom in naše želje se začnejo zlivati, spajati z Njegovimi.

V današnji vrstici beremo, da je Jezus naredil in rekel samo to, kar Ga je naučil Oče. Spodbujam vas, da iščete tako enost z Bogom, da tudi vi ne boste delali po lastni presoji, po lastnih željah in močeh, ampak da boste uživali z Bogom táko zaupnost, povezanost, bližino, da se bodo vaše želje zlile z Njegovimi.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Naj bodo Božje želje vaše želje.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon