Preverjanje in uravnoteženje

Preverjanje in uravnoteženje

Velik mir uživajo vsi, ki ljubijo Tvojo postavo … (Psalm 119,165)

Že kar nekajkrat sem napisala v dnevnih posvetitvah, da nas Bog včasih vodi tudi po okoliščinah. To vsekakor drži, vendar moramo biti uravnoteženi, ko si želimo slišati in ubogati Njegov glas po okoliščinah. Ne priporočam, da uporabljate zgolj okoliščine za prepoznavanje Božje volje. Pretehtati bi morali tudi mir in modrost, o katerih sem prav tako že govorila v tej knjigi. To so glavni načini, kako slišimo Boga, in jih nikoli ne smemo zanemariti. Neko okoliščino bi si lahko razlagali kot ponujeno priložnost, a ne smemo vstopiti skozi ta vrata, dokler nimamo miru.

Če sledimo zgolj okoliščinam, nas to lahko privede v velike težave. Satan lahko uredi okoliščine prav tako dobro kot jih lahko Bog, ker ima dostop v naravno področje, v katerem živimo. Zato ne smemo slediti zgolj okoliščinam, ampak moramo pretehtati tudi druge načine poslušanja Boga. Brez tega se lahko ujamemo v zanko prevare.

Vemo, da se ne moremo zoperstavljati Božji besedi. Mora nas voditi mir in živeti moramo v modrosti. Zlahka hitro preiščemo svojo notranjost, da vidimo, na kateri ravni je mir v našem srcu, in to preden dovolimo okoliščinam, da nas vodijo. Najvarnejši način, kako prisluhniti Bogu, je kombiniranje svetopisemskih načinov vodstva Duha; dovolimo jim, da služijo kot preverjanje in uravnoteženje drug drugemu. Vedno je najbolje upoštevati celovit nasvet Božje besede in nikoli ne poskušajte iskati le njihovih delcev, ki se ujemajo z vašimi željami.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Ko se odločate, vedno sledite miru.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon