Približajte se Mu

… Bog do ljubosumnosti hrepeni po Duhu, ki ga je naselil v nas [da bi bil dobrodošel] … (Jakob 4,5)

Si želite biti bliže Bogu? On si želi biti bliže nas. Zgornja svetopisemska vrstica pravi, da Njegov Duh prebiva v nas in do ljubosumnosti hrepeni, da bi bil sprejet in dobrodošel. Torej, koliko bliže ste lahko?

Bogu se lahko vedno še bolj približamo. V resnici smo mi tisti, ki določamo, kako tesen bo naš odnos z Njim. Čeprav On sam živi v nas, nas Sveti Duh ne bo nikoli silil v odnos. On želi, da mi pripravimo dobrodošlico Zanj.

Bog nas je ustvaril za odnose. On si močno želi odnosa z nami. Hrepeni po tem, da nas nagovarja, nas posluša, nas uči in vodi; da je preprosto del našega življenja. In zato postajamo boljši! Ko se družimo z Njim, nas obnavlja. Deležni smo neštetih koristi, ko preživljamo čas z nebeškim Očetom.

Moj prijatelj, spodbujam te, da si nenehno pripravljaš čas za druženje z Očetom. On čaka. Pravi ti: »Pridi k meni …« Torej, pojdi k Njemu in videl boš, kaj vse je pripravil zate!

Kratka molitev

Bog, presenečen sem, kako si želiš druženja z menoj. Tudi sam si želim biti bliže Tebi. Hvala, ker me imaš tako rad in se mi bližaš prav tako, kot se sam bližam Tebi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon