Soočite se z resnico o sebi

In ni je stvari, ki bi bila nevidna pred njim. Pred njegovimi očmi je vse odkrito in očitno. Njemu bomo dajali odgovor. (Hebrejcem 4,13)

Nekoč me je nekdo vprašal, kako sem se osvobodila svoje težke, moreče preteklosti. Moj odgovor je zelo preprost: Bog mi je dal milost in pripravljenost, da se soočim z resnico o sebi.

Odraščala sem v jeznem, nestabilnem domu. Zaradi svojega značaja sem bila večino časa vznemirjena. Posledično sem bila potrta, razočarana in brezvoljna. Želela sem si boljšega življenja, a moje želje niso rešile ničesar. Zapravljala sem čas, ko sem za svoje težave krivila težke družinske razmere.

Končno mi je Bog pomagal dojeti, da nisem odgovorna za to, kar se mi je zgodilo, in da ne morem spremeniti preteklosti. Hkrati pa mi je dal vedeti, naj si neham samo želeti, ampak naj prevzamem odgovornost za svoje nadaljnje življenje. Morala sem prenehati obtoževati druge ljudi in svoje okoliščine, prav tako sem se morala odpovedati iskanju izgovorov zase. In ko sem to storila in zaupala Bogu, da me ozdravi in obnovi, sem se spremenila. Zdaj imam mir in uživam življenje.

Morda ste v podobnih težavah. Soočenje z resnico o sebi je zastrašujoče, ampak ni treba, da ste sami v tem. Bog pozna vse vaše napake in pomanjkljivosti. Prosite ga, naj vam pokaže, kako vas On vidi. On vam bo pomagal, da se poberete, prevzamete odgovornost in mirno živite. Naj vas danes soočenje z resnico o sebi ne preplaši, ampak naj vas Bog vodi v nov jutri.

Kratka molitev

Sveti Duh, potrebujem Tvojo pomoč, da se soočim z resnico o sebi. Čas je, da neham valiti krivdo za svoje težave na preteklost in druge ljudi, ampak da se neposredno spopadem s težavami z močjo Tvoje Besede. Pomagaj mi prevzeti odgovornost in me spreminjaj na bolje.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon