Sprejmite odpuščanje, ne obsodbe

Če pa svoje grehe priznamo, je zvest in pravičen, da nam naše grehe odpusti in nas očisti vse krivičnosti. (1 Janez 1,9)

Prav vsak dan svojega življenja potrebujemo odpuščanje.

Sveti Duh sproži alarm v naših srcih, da prepoznamo greh. Z močjo Jezusove krvi nas nenehno čisti greha, da ohranjamo dober odnos z Bogom.

Če pa nas prevzema obtožba, smo lahko prepričani, da ni od Boga. Poslal je Jezusa, da je umrl za nas – da je plačal ceno naših grehov. Jezus je odnesel naš greh in obsodbo na križ (gl. Izaija 53).

Ko je Bog zlomil jarem našega greha, je odstranil tudi krivdo. On je zvest in pravičen, da nam odpusti vse grehe in nas nenehno čisti vse nepravičnosti (gl. 1 Janez 1,9).

Hudič ve, da nam obsodba in sram preprečujeta, da bi se približali Bogu v molitvi, kjer bi sprejeli odpuščanje in uživali intimno skupnost z Njim.

Ko se slabo počutimo v svoji koži ali pa smo prepričani, da se Bog jezi na nas, nas to samo ločuje od Njegove prisotnosti. Nikoli vas ne bo zapustil, zato se zaradi obtožbe ne umaknite od Njega. Sprejmite Njegovo odpuščanje in hodite z Njim.

Kratka molitev

Gospod, hvala, ker si mi pokazal, da obsodba ne prihaja od Tebe. Danes sprejemam Tvoje odpuščanje. Očisti me greha, da bom lahko živel v pravem odnosu s Teboj.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon