»V«, ampak ne »od«

»V«, ampak ne »od«

Dal in izročil sem jim Tvojo besedo (sporočilo, nauk), svet pa jih je sovražil, ker niso od sveta [ne pripadajo svetu], kakor jaz nisem od sveta. (Janez 17,14)

Današnja vrstica nas uči, da smo kot verniki v svetu, ampak nismo od sveta, kar pomeni, da ne moremo sprejeti posvetnega pogleda na stvari. Da ne postanemo podobni svetu v naših poteh in držah, zahteva nenehno pozornost in previdnost. Če gledamo preveč nazornega nasilja v obliki razvedrila, kot se dogaja v svetu, naša vest lahko otrdi, otopi in zmanjša našo občutljivost, dovzetnost za Božji glas. Mnogo ljudi v današnjem svetu je neobčutljivih na muke, ki jih resnični ljudje trpijo, ker so tako pogosto videli tragedije, prikazane na televiziji.

Mediji pogosto prikazujejo negativne, slabe novice ali tragične zgodbe na nečustven, odmaknjen, stvaren način, zato mnogokrat vidimo in slišimo take stvari brez občutkov. Slišimo za toliko grozovitih stvari, da se na tragedijo sploh ne odzovemo več s primernim sočutjem ali ogorčenjem, kot bi se morali.

Verjamem, da je vse to del satanovega splošnega načrta za svet. On želi, da bi mi postali trdosrčni in čustveno nevpleteni, kadar se zavemo grozovitih stvari, ki se dogajajo okrog nas. Noče, da bi nam bilo mar za tiste, ki jih te stvari prizadenejo. Vendar pa bi nam kot kristjanom moralo biti mar, moramo čutiti in moramo moliti. Kadarkoli slišimo, kaj se na svetu dogaja, vprašajmo Boga za Njegov pogled in kako želi, da se odzovemo. Potem moramo poslušati Njegov odgovor in ravnati skladno z njim. To je eden izmed načinov, ko smo lahko v svetu, ampak ne od sveta.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Zavzemajte se za Božje vrednote in jih nikoli ne ogrozite.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon