Odprite svoje srce

Odprite svoje srce

Jezus se je zjokal. (Janez 11,35)

Mnogo ljudi ne čuti Božjih čustev, ker so v preteklosti doživeli toliko bolečine, da preprosto »izklopijo« svoje občutke. Ljudje, ki že dolgo zavračajo občutke, to počno zato, ker se bojijo ponovno čutiti, saj je vse, kar se spominjajo v zvezi s čustvi, ena sama bolečina.

Sčasoma se je treba spoprijeti s čustveno bolečino, da bi Božja čustva lahko ponovno pritekla v naše življenje. Ko samim sebi dovolimo, da ponovno čutimo, se bo trdo srce omehčalo, vendar to zahteva potrpežljivost in pripravljenost na sodelovanje z Bogom, da se čustva povrnejo.

Ne glede na to, kaj je povzročilo vašo bolečino ali kako grozovita je bila, ne ostanite v vezeh trdosrčnosti. Ta obravnava le simptome, ne pa korenin vaše bolečine. Ne bo vas zaščitila pred nadaljnjo bolečino, bo pa ovirala vašo sposobnost, da prepoznate Božji glas. Trdosrčnost ni od Boga; On nas je ustvaril tako, da čutimo. V današnji vrstici vidimo, da je tudi Jezus jokal.

Kadar dovolite sebi čutiti, boste ranljivi in dovzetni za bolečino. Pa vendar bo drugače, ker Jezus, Zdravnik, živi znotraj vas. Kadarkoli boste ranjeni, bo On pri vas, da oskrbi rano.

Če ste izklopili svoja čustva, se, prosim, začnite zavedati, da ogrožate svojo sposobnost prepoznavanja Božjega glasu. Odprite Mu svoje srce; prosite Ga, da zmehča vaše srce in vas ozdravi, da boste lahko slišali Njegov glas, se veselili globokega odnosa z Njim in uživali v Njegovi družbi.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Če ste zgradili zidove, da se vam ljudje niso mogli približati, živite za temi zidovi v ječi, ki ste si jo naredili sami.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon