Pridite k meni

Pridite k meni

Pridite k meni vsi, ki se trudite in ste obteženi in preobremenjeni, in dal vam bom počitek [olajšaI, razbremenil in osvežil bom vaše duše]. (Matej 11,28)

Eno izmed največjih ovir pri poslušanju Božjega glasu predstavljajo poskusi, da bi prišli k Njemu preko del, namesto po osebnem odnosu z Njim, ko smo na novo rojeni (sprejmemo Jezusa Kristusa kot svojega Gospoda in Odrešenika) in se redno družimo z Njim. Bog vam bo dal moč in oblast, ki ju potrebujete, da Mu služite v pravičnosti in svetosti. Jezus ni oster, strog nadzornik, to lahko vidimo v današnji vrstici. V njej Jezus pravi: »Dober sem. Moje metode so dobre – niso stroge, težke, ostre ali vsiljive.« Zlahka postanete preobremenjeni, ko poskušate izpolniti vse, kar čutite, da pričakujejo od vas. Vendar pa vas Jezus danes nagovarja: »Ne bom vas obtežil z bremeni niti ne bom od vas zahteval stvari, ki vas izmučijo. Moj načrt za vas je prijeten, dostojanstven in prijazen.«

Ko nam Bog da neko delo, nam vedno pomaga to izpeljati. Da nam sposobnost, moč, mir in radost. Ko izpolnjujemo voljo Boga, nas osveži in poživlja, medtem ko delamo. Če se počutite preobremenjene, morda delate, česar vas Bog ni prosil, ali pa poskušate delati v svoji moči. Vprašajte Ga, kaj On želi, da naredite oziroma česa ne. Bodite dovolj pogumni, da izločite vse, česar On ne blagoslavlja.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Izločite iz svojega urnika vse, kar ne prinaša dobrega sadu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon