Vera, ne občutki

Vera, ne občutki

Po veri hodimo (živimo) [tako, da uravnavamo svoje življenje in se obnašamo v skladu z lastnim prepričanjem ali vero, spoštujemo človekov odnos do Boga in božanskih stvari, z zaupanjem in sveto vnemo], ne po tem, kar gledamo. (2 Korinčanom 5,7)

Sveto pismo nas uči, naj raje živimo po veri kot po tem, kar vidimo ali čutimo. Vseeno pa pridejo časi, ko Bog uporabi naše okoliščine, da nam skoznje spregovori. Na primer, ko sva z Davom začela zaznavati, da naju Bog nagovarja, naj greva na televizijo, nihče od naju ni vedel, kako se pripravi oddaja in brez denarja je ne bi mogla predvajati. Midva sama nikakor ne bi mogla zbrati dovolj denarja, zato ga je moral priskrbeti Bog. Če ne bi pisala svojim prijateljem in partnerjem in ne bi prejela financ, ne bi mogla narediti naslednjega koraka. Ne glede na to, koliko vere sva imela, da bi prišla na televizijo, sva potrebovala denar. Verjela sva, da nama je Bog spregovoril na srce, prav tako pa sva Ga potrebovala, da nama govori skozi okoliščine. Poznati moramo razliko med vero, neumnostjo in predpostavljanjem oziroma predrznostjo. Za naju bi bilo nespametno zadolžiti se, da bi lahko šla na televizijo.

Mlada mamica na primer moli in čuti, da bi morala iti v službo, da bi pomagala pri družinskih izdatkih. Odloči se za službo, vendar ima dva majhna otroka. Če ne more najti zanesljivega varstva, ne more iti v službo. To je okoliščina, za katero mora poskrbeti Bog, če ona želi v službo. Če Bog ne priskrbi varstva za otroka, potem mora mamica preveriti svoje misli o službi. Morda ji Bog pokaže, da je za družino v tem času bolje, da ostane doma, kot da hodi delat.

Hodimo (živimo) po veri, vendar moramo prav tako prositi Boga za modrost, da bomo vedeli, kdaj naj popolnoma prezremo okoliščine, kdaj pa naj bomo pozorni nanje in jih upoštevamo, ker jih On uporablja, da nam skozi njih govori in nas vodi.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Živite po veri, a ne bodite nespametni.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon