Prosim, ne bodite religiozni

Prosim, ne bodite religiozni

Gorje vam, pismouki in farizeji, hinavci (ki se pretvarjate)! Ker kozarec in skledo čistite od zunaj, znotraj pa sta polna ropa (izsiljevanja, odiranja, sleparjenja, plenjenja) in nezmernosti (grabežljivosti). (Matej 23,25)

Jezus je pogosto okaral religiozne voditelje tistega časa, saj, čeprav so naredili veliko dobrih del, so jih naredili z napačnim motivom. Gora religioznih del ne pomeni vedno, da je oseba, ki jih je naredila, res blizu Boga. Prepričana sem, da nas religiozne dejavnosti lahko zadržujejo, da ne vstopimo v oseben odnos z Bogom in nam preprečujejo, da bi slišali Njegov glas.

Jezus je umrl, da nam je pripravil pot do osebnega odnosa z Bogom; in ta mora vedno priti pred kakršnimikoli dobrimi deli. Dejansko je možno delati religiozne stvari, medtem ko je naše srce daleč od Boga. Pogosto bi morali preverjati svoje motive. Kar se tiče religioznih del, Boga bolj zanima, zakaj nekaj delamo, kot pa kaj delamo. Sam je rekel, da je čista, neomadeževana pobožnost obiskovati, pomagati in skrbeti za vdove in sirote v njihovi stiski (gl. Jakob 1,27). Bog bolj želi, da iskreno ljubimo in skrbimo za ranjene ljudi, kot da poskušamo narediti vtis na druge z dolgimi, zgovornimi molitvami.

Religiozni ljudje raje naredijo mnogo stvari, da si povečajo ugled, kot pa da bi služili Bogu. Lahko so vključeni v vse vrste dobrih del, vendar le redko, če sploh kdaj, resnično zaupajo svoje srce Bogu ali pa Mu dovolijo, da ga On zaupa njim. Taki ljudje le poredko resnično slišijo Božji glas ali se veselijo globoke skupnosti z Njim.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Osredotočite se na svoj odnos z Bogom, ne na religioznost.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon