Sinovi in hčere Boga

Sinovi in hčere Boga

Ko vas vzgaja, se podredite in zdržite [prenesite popravke]; Bog ravna z vami kakor s sinovi. Kje je namreč sin, ki ga oče ne bi [zato] usposabljal, popravljal in discipliniral? (Hebrejcem 12,7)

Če želimo, da nas vodi Božji Duh, moramo biti voljni odrasti in postati zreli sinovi in hčere Boga. Ne smemo dovoliti, da nas vodijo naše mesene želje, naravni apetiti, hudič, prijatelji, naša čustva ali zgolj to, kar mislimo; zanašajmo se samo na vodstvo in usmeritev Božjega Duha.

Bolj ko poznamo Božjo besedo, bolj razumemo, da nas On ne bo speljal na krivo pot niti nas ne bo usmeril v nekaj, kar ni dobro za nas. Celo stvari, ki se nam na začetku zdijo neprijetne, se bodo na koncu obrnile v velik blagoslov, če bomo le sledili vodstvu Svetega Duha. Da se tega naučimo, je del duhovne zrelosti.

Sveto pismo nas včasih imenuje »Božji otroci (otroci Boga)«, včasih pa »Božji sinovi (sinovi Boga)«. Obstaja razlika med otroki in odraslimi, zrelimi sinovi in hčerami. Čeprav so vsi enako ljubljeni, je zrelim sinovom in hčeram več dovoljeno, uživajo posebne pravice in imajo odgovornosti, ki jih otroci nimajo, ker še niso dovolj stari.

V Božje kraljestvo smo vstopili kot dojenčki, nato gremo preko otroštva, potem pa se učimo, kako se obnašati kot sinovi in hčere Boga in kot sodediči s Kristusom. Bog želi narediti za nas čudovite stvari, toda mi moramo rasti v Njem, da jih bomo lahko sprejeli. Spodbujam vas, da naredite vse, kar lahko, da stremite k duhovni zrelosti. Danes Ga prosite, da vam pomaga v tem procesu.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Bodite pripravljeni rasti v zrelosti v Bogu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon