Božje misli niso človeške misli

Božje misli niso človeške misli

Moje misli niso vaše misli in vaše poti niso moje poti, govori Gospod. (Izaija 55,8)

Nekoč je najin sin David, ki vodi našo svetovno misijonsko organizacijo, prišel k meni po nasvet, koga naj zaposli na prosto delovno mesto. Čutil je, da Bog želi dati na to mesto nekoga, ki ga David po naravni poti ne bi izbral. Poskušal je zaposliti kar nekaj na videz usposobljenih ljudi, a vsi so zavrnili to delo. Rekel je: »Zdi se mi, da Bog želi človeka, ki ga jaz sam ne bi izbral.«

V današnji vrstici Bog pravi: »Moje misli niso vaše misli in vaše poti niso moje poti« (Izaija 55,8). Človek, ki ga je Bog položil Davidu na srce, je bil edini, ki se je resnično zanimal za tisto delovno mesto. Vedeli smo, da je to še en primer, kako nam Bog pomaga, da Ga slišimo preko tega, ko odpre oziroma zapre vrata. Bog ne da vedno službe ali naloge najbolj usposobljenemu človeku. Pogosto je človekova srčna naravnanost pomembnejša kot izkušnje ali priporočila, še posebej na položaju služenja.

Ugotovila sem, da nam ni vedno smiselno, kar se Bog odloči narediti; ne sklada se vedno z našo presojo. Naš um ne razume vedno duhovnega vodstva, ki prihaja od Boga. Njegove misli so zares nad našimi! Vse Njegove poti so prave in zanesljive.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Naj vaš duh prevzame vodstvo in ne dajte se voditi svoji glavi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon