Preglejte sadove

Preglejte sadove

Po njihovih sadovih jih boste v celoti spoznali. (Matej 7,20)

Spodbujam vas, da preiščete lastne sadove in tudi sadove drugih. Ne preiskujte drugih, da bi jih sodili in kritizirali, ampak le zato, da ugotovite, ali so to, kar trdijo, da so. To je način, s katerim preizkušamo ali »testiramo duhove«, da se izognemo težavam. Večina izmed nas je doživela bolečo izkušnjo, ko nas je ranil nekdo, ki nas je preslepil. Mislimo, da poznamo osebo, vendar se izkaže, da ni to, kar naj bi bila. Iz teh izkušenj se lahko naučimo, da se ne navdušujemo nad tem, kar nekdo izreče, ampak opazujemo, kakšen sad »obrodi«. Nekateri so videti religiozni in celo na pamet citirajo cela poglavja iz Svetega pisma, ampak če so nesramni do ljudi, pohlepni in sebični, potem niso takšni, kakršni so videti.

Biti pravi kristjan je zame zelo pomembno. Želim obroditi sad tega, kar trdim, da sem, in prepričana sem, da vi tudi. Vsak dan se rada ozrem na sadove svojega življenja. Nima smisla presojati sadov drugih ljudi, če nisem pripravljena pogledati na svoje. Sem potrpežljiva? Ali sem velikodušna? Ali mi je res mar za druge ljudi in sem se pripravljena žrtvovati, da jim lahko pomagam? Ali hitro ubogam vodstvo Svetega Duha? Če si ne vzamemo časa, da preiščemo sadove svojega življenja, sami sebe varamo z miselnostjo, da smo nekaj, kar v resnici nismo.

David je prosil Boga, da ga preišče; Pavel je naročil Korinčanom, naj preiščejo, preizkusijo in ocenijo, ovrednotijo sebe, da bi videli, ali se držijo vere in izkazujejo njene prave sadove (gl. Psalm 26,2; 2 Korinčanom 13,5–6). Preiščimo in preglejmo svoje poti ter prosimo Boga, da odreže slabe sadove, tako da celotno drevo ne bi zbolelo.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Vsak dan si vzemite čas, da preiščete sadove svojega življenja!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon