Vstanite in pojdite naprej z Bogom!

Jezus mu je rekel: »Vstani! Vzemi svojo posteljo (spalno podlogo) in hodi! (Janez 5,8)

V petem poglavju Evangelija po Janezu je zapisana zgodba o človeku, ki po mojem mnenju predstavlja tiste ljudi, ki se ne želijo spremeniti.

Med judovskim praznovanjem v Jeruzalemu je Jezus obiskal Betesdo, to je kopališče, kjer se zbirajo bolni v upanju, da bodo ozdraveli. Eden izmed teh, ki je čakal na ozdravljenje, je bil človek, ki je bil bolan že 38 let. Ko ga je Jezus zagledal, ga je vprašal, ali si želi ozdravljenja.

Odgovor tega moža mi pove, zakaj ni bil ozdravljen v 38 letih. Rekel je namreč: »Gospod, nimam nikogar, ki bi me, kadar voda zaplivka, dal v kopel.« Glavni razlog je torej izogibanje odgovornosti tega moža.

Njegova druga težava pa je, da je krivil druge. Rekel je namreč: »Medtem ko poskušam priti tja, se nekdo drug spusti v kopel pred menoj.«

Kako se je Jezus odzval? Mož se mu ni zasmilil. Namesto tega je Jezus rekel: »Vstani! Vzemi svojo posteljo in hodi!«

Če resnično želite spremembo v življenju, ne morete biti jetniki svojih okoliščin. Zavedajte se, da vam je Bog voljan pomagati že danes. Vi se morate le odločiti, da Mu boste zaupali, vstali in dejavno iskali svobodo, ki vam jo On ponuja.

Kratka molitev

Bog, nočem biti žrtev svojih okoliščin. Želim se spremeniti. Sprejemam Tvojo moč in Tvojo svobodo. Verjamem, da se bo zgodila prava sprememba v mojem življenju, ko hodim s Teboj.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon