Zakonci, služite drug drugemu

Žene, podrejajte se svojim možem, kakor se spodobi v Gospodu. Možje, ljubite svoje žene in ne bodite osorni do njih. (Kološanom 3,18–19)

Moj mož, Dave, ima rad sadno solato za zajtrk. Tako me je Gospod nekega jutra spodbudil, naj naredim možu sadno solato.

Težava je bila v tem, da je nisem želela narediti. Mislila sem si: Le zakaj moram vedno jaz delati to zanj? Gospod me je potrpežljivo o(s)pomnil,  da je služenje možu pravzaprav služenje Njemu.

Sprašujem se, koliko zakonov bi obstalo, če bi bili možje in žene samo pripravljeni, da izkažejo ljubezen tako, da bi služili drug drugemu. Videti je, kot da hoče biti danes vsak »svoboden«, in Jezus nas je resnično osvobodil. Ampak On ni nikoli nameraval, da bi mi to svobodo uporabljali na sebičen način. Želi, da služimo svojemu sozakoncu v ljubezni.

Zagotovo ljubim moža in včasih je najbolje izraziti ljubezen s služenjem. Besede so čudovite, ampak ko ljubite, svojo predanost in zavezanost pokažete z dejanji ljubezni.

Rotim vas, izražajte svojo ljubezen z dejanji. Prosite Boga, naj vam pokaže, kako bi danes lahko služili svojemu sozakoncu in ga blagoslovili.

Kratka molitev

Gospod, nočem biti sebičen/-na v zakonu. Pomagaj mi, da služim sozakoncu tako, kot Ti želiš, da ga ne ljubim zgolj z besedami.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon