Ne bojte se

Ne bojte se

Jaz sem Gospod, tvoj Bog, ki te držim za desnico in ti pravim: »Ne boj se; jaz ti bom pomagal!« (Izaija 41,13)

Ko želimo slediti Svetemu Duhu, včasih naletimo na odpor. Večkrat se tako nasprotovanje pokaže v obliki strahu – ne samo v velikih strahovih, kot so strah pred naravno nesrečo, strah pred pogubno boleznijo ali kakšno drugo katastrofo –, ampak v zoprnem občutku tesnobe in nemiru glede običajnih, vsakdanjih stvari. Hudič nas celo poskuša prestrašiti, da ne bi pogumno molili. Prav tako si prizadeva, da bi se mi Bogu približali v strahu, namesto v veri.

Nekateri ljudje vsak dan živijo pod prikritimi, nenehnimi malimi strahovi in izjavljajo: »Bojim se, da zaradi gostega prometa ne bom pravočasno v službi … bojim se, da bom zažgal/-a pečenko … bojim se, da bo v soboto med igro deževalo.« Taki vsakdanji strahovi so res majhni, a še vedno so strahovi in še vedno ovirajo življenjski slog poslušanja Boga, ker se ljudje osredotočajo na svoje skrbi. Namesto da dovolimo sovražniku, da nas dreza z malenkostmi in vpliva na naše življenje s temi trenutnimi malimi strahovi, raje molimo in zaupajmo Bogu.

Moje vodilo je »Moli glede vsega in se ničesar ne boj.« Ko razvijamo življenjski slog govorjenja Bogu in poslušanja Njegovega glasu, se bomo morali odločno zoperstaviti malim strahovom, navadam in miselnim vzorcem, ki ne spodbujajo in ne podpirajo molitve. Sveti Duh nam želi pomagati, da opravimo s tem, zato ga prosimo, naj nas vodi iz slabih navad v dobre, pozitivne drže, ki nas v veri ves dan ohranjajo v stalni povezanosti z Bogom. Ko bomo še naprej dovoljevali Svetemu Duhu, da nas vodi po tej poti, bodo naše molitve in sposobnost slišati Boga postale tako lahke in običajne, kot je dihanje.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Molite glede vsega in ničesar se ne bojte.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon