Як прощення й терпіння допомагають у шлюбі

Як прощення й терпіння допомагають у шлюбі

Клікніть тут щоб прослухати аудіоверсію статті

Але я тому був помилуваний, щоб у мені першому (з усіх грішників) Ісус Христос міг довести й показати Своє досконале довготерпіння і витримку… – 1 до Тимофія 1:16, АМР

Шлюб перестає бути чудовим, яким він міг би бути, і втрачає свої принади, коли хтось із подружжя тримає образу або пам’ятає кривду, яку завдав йому партнер. Мені відомо, як іноді буває важко повністю відкритися перед кимсь, якщо вам зробили боляче, але річ у тому, що ніхто й не давав обіцянки, на кшталт «любов до когось ніколи не завдасть вам болю». По суті, без готовності пережити, подолати біль ви не зможете по-справжньому полюбити. Це буде просто неможливо.

Справжня любов завжди демонструє милосердя й прощення. Вона ніколи не відмовляє іншій людині у другому шансі. Любов готова знов і знов довіряти, сподіваючись на те, що наступного разу все буде добре — вона вірить у найкраще.

Я усвідомлюю, що ваш шлюб може бути вкрай проблемним, з різними чварами, великими взаємними образами і найменшими життєвими дрібницями, з якими ви стикаєтеся щодня. У будь-якому разі ви повинні прийняти рішення звільнитися від їхнього дратівливого впливу на ваше подружнє життя. Після цього вам слід помолитися, попрохавши у Бога сили й благодаті по-справжньому пробачити своїй дружині або чоловікові. Тож борючись із непрощенням у своєму шлюбі, попрохайте Господа відкрити вам справжню причину виникнення відчуття гіркоти чи образи. Можливо, ви здивуєтеся тому, що побачите, але відкривши для себе правду, зробіть вибір позбавитися будь-якої образи. Пробачте своїй дружині або чоловікові і почніть виробляти терпіння, проявляючи до неї або до нього неймовірну, безумовну Божу любов.

Відкрийте шлях для перемін — помоліться

Боже, я прагну мати такий чудовий шлюб, яким він тільки може бути. Допоможи мені звільнитися від будь-якого непрощення й терпляче любити мою дружину (чоловіка) так, як Ти цього від мене хочеш.

Клікніть тут щоб прослухати аудіоверсію статті

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon