Чому Бог не стає на заваді жахливим подіям?

Чому Бог не стає на заваді жахливим подіям?

Клікніть тут щоб прослухати аудіоверсію статті

Усяке добре давання та дар досконалий (добрий, безкоштовний, цінний) походить згори від Отця всього (що дає) світло (в сяйві), що в Нього нема переміни (зростання чи зниження) чи тіні відміни (як у затемненні). – Яків 1:17, АМР

Зазнаючи якихсь жахливих трагедій у своєму житті, ми зазвичай починаємо гніватися на Бога. Люди часто питають: «Якщо Бог такий добрий, всемогутній і настільки сильно любить нас, то чому Він допустив ось це у моєму житті, і воно завдало мені стільки болю?»

Завдяки саме таким питанням сатана намагається побудувати перешкоду між Богом і людиною, що страждає. Диявол використовує будь-яку можливість, аби сказати: «Бог недобрий, і Йому не можна довіряти». Проте ми знаємо, що сказано у Святому Письмі: в сатани немає ніякої правди — він брехун і батько брехні. Перечитайте ще раз послання Якова 1:17. Усе добре й досконале, що є в нашому житті, приходить від Бога. Господь добрий, і не може чинити зло. До того ж Він ніколи не змінюється. Бог абсолютно постійний, вірний і надійний. Він добрий — повсякчас і всюди.

Вочевидь Бог не завжди спиняє або попереджає трагедії, не завжди стає їм на заваді, й ми, по правді, часто не розуміємо, чому лихо стається в житті добрих людей. У Першому посланні до Коринтян 13:12, читаємо: «Тепер (я) розумію частинно, (не повністю)…». Ми повинні пам’ятати, що віра повсякчас вимагає присутності питань, на які немає відповіді. Та нам слід повністю довіряти Богові і бути задоволеними, що знаємо Його — Того, Кому відомі відповіді на всі без винятку питання.

Відкрийте шлях для перемін — помоліться

Боже, можливо, я не завжди розумію, чому якісь лиха трапляються в житті добрих людей, та я впевнений, що Ти добрий. Отже, коли я не розумію, чому певні події відбуваються у моєму житті, я знаходжу свою втіху в Тобі.

Клікніть тут щоб прослухати аудіоверсію статті

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon