Jednoduchost milosti

Jednoduchost milosti

Boží milostí jsem to, co jsem. A jeho milost, kterou mi prokázal, nebyla marná, vždyť jsem usilovně pracoval více než všichni ostatní – nikoli já, nýbrž Boží milost, která byla se mnou. (1. Korintským 15,10)

Na světě není nic mocnějšího než Boží milost. Všechno, co je v Bibli – spasení, naplnění Duchem svatým, blízkost Bohu i každé naše vítězství v každodenním životě – je založeno na milosti. Bez milosti nejsme ničím, nic nemáme a nemůžeme vůbec ničeho dosáhnout.

Boží milost není komplikovaná ani matoucí. Ve skutečnosti je tak jednoduchá, že mnozí přehlédnou její skutečný význam, a tím si neuvěřitelně zkomplikují život. Právě to se stalo i mně.

Při čtení Božího slova jsem si neustále uvědomovala, že se potřebuji změnit. Nechápala jsem ale, že tyto změny může přinést právě Boží milost. Nevěděla jsem, jak dovolit Duchu svatému, aby naplnil můj život a uskutečnil všechny tyto věci. Místo toho jsem chtěla sama sebe a všechno ostatní změnit vlastními silami. Ve výsledku jsem byla zklamaná a citově mě to ničilo.

Když jsem objevila Boží milost, uvědomila jsem si, že její moc mi pomáhá s lehkostí vykonat to, co bych sama nikdy nedokázala. Tím se můj život úplně změnil, a totéž se může stát i tobě.


Vše, co v životě děláš, dělej „milostí skrze víru“. Pak budeš prožívat pokoj a radost!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon