Osnovni trening za izgradnju tvoje vjere

Osnovni trening za izgradnju tvoje vjere

„…znajući da prokušanost vaše vjere rađa postojanošću.“ – Jakovljeva 1:3

Zrela vjera se ne događa preko noći. Ako želimo imati duboku, zdravu, čvrstu vjeru u Boga, moramo vježbati našu vjeru da postane snažnija.

Pomisli na vojnike u vojsci. Većina nije spremna za velike bitke čim se regrutiraju u vojnu službu. Potreban im je trening koji će biti nemilosrdan. Dodjeljuju im se instruktori koji imaju zadatak opremiti ih za borbu jer vojnici moraju posjedovati snagu, izdržljivost i otpornost.

Razmislimo o ovome u smislu naše vjere. Prvo se regrutiramo ili dajemo svoj život Kristu. Zatim počinjemo s osnovnim treningom ili izgrađujemo našu vjeru. U ovom slučaju, Duh Sveti ima ulogu našeg instruktora. On zna točno što svaki od nas treba da bi se naša vjera izgradila kako bismo bili spremni u sezoni i van nje. Mi samo trebamo biti poslušni Njemu čak i kad je za nas izazov vjerovati da On zna kako izgraditi našu vjeru.

Kad dozvoliš Duhu Svetom trenirati te, rezultat je – snažna, čvrsta vjera u Boga koja je vrijedna vremena i truda koliko je potrebno!


Molitva:

Duše Sveti, podlažem se Tvojim uputama. Želim imati zrelu i čvrstu vjeru u Tebe. Istreniraj me tako da mogu hodati po vjeri, a ne po gledanju, vjerujući Tebi u svakoj situaciji.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon